ДМС розпочала виводити "прокладку" ДП "Документ" з паспортних столів

П'ятниця, 22 січня 2016, 15:48

Від 21 січня 2016 року працівників ДП "Документ" почали виводити з підрозділів Державної міграційної служби, так званих паспортних столів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДМС України.

Так, прес-служба ДМС повідомила, що "21 січня працівники ДП "Документ" припинили роботу у 3 районних відділах (служби) у Києві – це підрозділи у Шевченківському, Печерському та Голосіївському районах".

"В інших підрозділах м. Києва представництва ДП "Документ" припинять роботу у найближчі тижні", – підкреслили в службі.

Працівників ДП "Документ" виводять зі складу підрозділів ДМС згідно з рішенням Колегії ДМС України.

Таким чином, вважають в ДМС, зменшиться ризик виникнення корупційних дій у підрозділах служби.

"Як відомо, у багатьох підрозділах ДМС працівники підприємства надавали громадянам супутні послуги, що створювало можливості для зловживань через переконання відвідувачів, що ці послуги та оплата за них є обов’язковими. З виведенням представників підприємства надання будь-яких супутніх платних послуг у приміщеннях підрозділів ДМС буде заборонено", – додали в ДМС.

Також повідомляється, що найближчим часом буде переглянуто процедури надання послуг та структури територіальних підрозділів міграційної служби в рамках реформування відомства.

"Основні зусилля державного підприємства надалі будуть спрямовуватися на розвиток "Паспортних сервісів", де громадяни у комфортних умовах можуть оформлювати документи – ці центри будуть працювати прозоро та в окремих приміщеннях", – резюмує прес-служба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міграційна служба запустила сервіс перевірки транслітерації у нових паспортах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.