Прем'єр Молдови не планує йти у відставку та обіцяє протистояти мітингарям

Вівторок, 26 січня 2016, 12:38

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, який минулого тижня прийняв присягу на тлі масштабних протестів, відмовився залишати свій пост на вимогу опозиції.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС.

Філіп зазначив, що у політичної еліти Молдови в умовах багатомісячного кризи влади і економічних проблем просто не залишилося б часу на повноцінні вибори, якщо б він покинув свій пост.

"Якщо б сьогодні ми пішли у відставку, парламенту дали три місяці на формування нового кабінету. Це означає, що протягом чотирьох місяців політики боролися б за місце в уряді. Ситуація загрожувала глибокою економічною і соціальною кризою. Цілком можливо, що в Молдові на чотири місяці перестали б платити зарплату", - сказав віні.

Говорячи про вуличні протести, прем'єр Молдови наголосив, що уряд буде протистояти маніфестантам на вулиці.

"Дороги ми розблокуємо. Всі дії протестувальників, які будуть йти врозріз із законом, будуть каратися. Якщо протестувальники перейдуть межу і почнеться насильство, уряд буде реагувати в рамках закону", - сказав Філіп.

Нагадаємо, у середу, 20 січня парламент Молдови підтримав кандидатуру Павла Філіпа на посаду прем'єр-міністра. Також було затверджено і склад уряду.

Парламент не став заслуховувати програму діяльності уряду і прийняв рішення про затвердження уряду без обговорення.

Під парламентом в цей час проходив мітинг проти обрання Філіпа прем’єром, який закінчився штурмом будівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.