Гірськолижний сезон у розпалі: як раціонально спланувати бюджет поїздки?

promoted
Четвер, 28 січня 2016, 16:30

Найбільш популярний гірськолижний курорт України — Буковель. Він знаходиться в Карпатах, на території Івано-Франківської області, в 110 км від обласного центру.

Що вибрати: проживання в готелях Буковеля або в околицях

Великі буковельські готелі: "Шелтер", "Тавель", "Ірис", апартамент-готель "ВІП-резіденція", "Буковель" і розташований в Яремче "Едельвейс". Усі інші готелі — приватні. Двомісний номер в готелях Буковеля коштує від 1420 грн за добу в перед — і післясвяткові періоди. У новорічні та різдвяні дні (з 31 грудня по 7 січня включно) ціна такого номера підвищується до 7875-10 500 грн за добу. Мінімальний термін проживання у святкові дні — 4 доби.

Ближні до Буковелю села — Поляниця, Яблуниця, Татарів. Як і на території курорту, в них розміщено багато санаторіїв, пансіонатів і приватних садиб. Чим ближче житло розташовано відносно курорту, тим вища вартість проживання в ньому.

Для порівняння, оренда квартири подобово в Яремчі у передсвяткові дні коштує від 387 грн за добу. Це двокімнатні апартаменти в центрі містечка, розраховані на 4 гостей. Яремче знаходиться в 35 км від Буковеля. Проїзд займає 50 хвилин. Через Яремче проходить траса, якою рейсові автобуси їдуть з Івано-Франківська в Буковель. Великим компаніям краще винайняти мікроавтобус.

 

Огляд квартир в Яремче

Населення Яремче — близько 10 тис. жителів. Туризм — одна із способів заробити гроші для місцевих жителів. Тому майже кожен будинок являє собою садибу, облаштовану для гостей. Містечко швидко розбудовується, будиночки з черепичними червоними дахами є надзвичайно колоритними. Архітектура поєднує місцеві традиції та європейські тенденції.

Житло на час гірськолижного сезону краще бронювати заздалегідь. Якщо зробити це у вересні-жовтні, можна розраховувати на знижку в 25 %. Якщо поїздка виявилася несподіваною, краще попередньо знайти житло і домовитися про заселення, ніж потім кружляти по гірським дорогам в його пошуках.

Надійний сервіс оренди — Добово. На відміну від посередників ринку подобової нерухомості, його послуги для гостей безкоштовні. У базі сервісу — тільки перевірене житло. Гість може до бронювання зв'язатися з орендодавцем безпосередньо через сайт. Інформативним для потенційних гостей є показник (рейтинг) надійності власника та відгуки, залишені попередніми гостями. Система відгуків не дозволяє сторонній людині, що не проживає в квартирі, залишати коментарі про неї.

У Яремче є приватні пансіонати, котеджі, готелі, і кількість їх зростає. Тому оренда квартири подобово в Яремчі — кращий із варіантів для відпочинку на відомому карпатському курорті. Є також житло для однієї людини і групи з кількох десятків людей. Переважають 2-кімнатні номери зі спальними місцями в обох кімнатах. Ціна такого номера в середині грудня коливається в межах 250-800 грн за добу. Під час новорічних свят ціна підвищується в середньому на 50 %.

У приватних садиб є свої переваги — включені у вартість проживання сніданки і вечері. Харчування повинно бути обговорено з господинею заздалегідь.

Околиці Яремче досить привабливі для гостей. Пам'ятка містечка — водоспад на річці Прут. Поруч з ним працює сувенірний ринок, де продаються вироби місцевих майстрів. Ціни в 1,5-2 рази нижчі, ніж на сувенірних ринках Буковеля. З автомобільного та залізничного мостів можна побачити гори та річки з порогами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.