Пушков: представники ПАРЄ не зможуть спостерігати за виборами в Держдуму

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:05

Представники Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) не зможуть спостерігати за виборами в Держдуму РФ в 2016 році.

Про це заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, який очолює російську длегацію в ПАРЄ, повідомляє ТАСС.

"Відсутність російської делегації в ПАРЄ означає не тільки нашу фізичну відсутність у Страсбурзі під час сесії і відсутність у залі засідань", - сказав Пушков.

За його словами, йдеться про те, що "всі форми співробітництва, які були між Росією і ПАРЄ, - підготовка доповідей з боку ПАРЄ на території РФ, відвідування Росії доповідачами та членами моніторингових місій, наші контакти з офіційними представниками ПАРЄ, - все це скасовується". "Відповідно, скасовується і участь ПАРЄ спостереження за російськими виборами", - підкреслив Пушков.

Нагадаємо, як заявила попередній  керівник ПАРЄ Анн Брассер, делегація Російської Федерації не зможе брати участь у засіданнях ПАРЄ принаймні до наступних парламентських виборів в РФ, тобто, фактично, протягом майже всього 2016-го року.

Як повідомлялося, російська делегація просто не з’явилася на засідання для того, щоб у ПАРЄ не змогли продовжити санкції проти неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.