В Сеймі Латвії закликали Євросоюз заборонити "Північний потік-2"

П'ятниця, 29 січня 2016, 15:17

У п'ятницю депутати комісії Сейму Латвії з європейських справ підтримали заяву про те, що на рівні Європейського Союзу необхідно призупинити реалізацію проекту з прокладання газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє видання Delfi.

"Міністерство економіки не підтримує цей проект, тому що він суперечить енергетичній політиці ЄС. Він не тільки не створює нових шляхів постачання газу, але і не забезпечує нові поставки", - зазначив на засіданні комісії заступник держсекретаря мінекономіки Юрій Спиридонов.

Депутат Європейського парламенту Кріш'яніс Каріньш пояснив, що на європейському рівні ведеться робота, щоб заборонити реалізацію проекту, і таку позицію підтримують більшість політичних груп Європарламенту.

Комісія затвердила заяву про "Північний потік-2" і вирішила направити її Нідерландам, які є головуючою країною в Раді ЄС.

У заяві комісія закликає Єврокомісію, Європарламент та країни ЄС зробити дії, які відповідають справжнім енергетичним інтересам ЄС, а також домовитися про рішення, які дозволять в рамках єдиної енергетичної політики призупинити просування проекту "Північний потік-2".

Текст документа підтримали всі члени комісії, крім депутатів проросійської партії "Згода", які залишили зал засідання перед процедурою голосування.

Нагадаємо, депутати Європейського парламенту у відповідній резолюції закликали держави-члени ЄС відмовитись від будівництва газопроводів в обхід України, зокрема, російського газопроводу "Північний потік-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.