Україна проведе консультації з ЄС щодо контробмежень транзиту з РФ

Вівторок, 5 січня 2016, 18:32

Україна проведе консультації з європейськими партнерами щодо можливих кроків у відповідь після того, як Росія заборонила транзит українських товарів до третіх країн.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Ми кольська, повідомляє прес-служба уряду.

"Що стосується заходів у відповідь щодо заборони транзиту, після закінчення періоду канікул у наших європейських партнерів, ми також проведемо необхідні консультації. Адже у випадку введення нами будь-яких обмежень щодо транзиту з РФ, можуть постраждати, насамперед, наші європейські торговельні партнери", - сказала Микольська.

За її словами, перед тим, як вдаватися до будь-яких дій, Україні необхідно провести спільну оцінку будь-яких можливих заходів і проконсультуватися з нашими партнерами по ЗВТ з ЄС.

"Ми не залишимо дії РФ щодо всіх обмежень без реакції. Ми реагуватимемо в СОТ. Також зараз ведеться постійна робота з бізнесом щодо запуску альтернативного шляху транзиту в треті країни не через територію РФ", - додала вона.

Читайте також: Торговий представник України: Падіння експорту через блокаду РФ складе близько $450 млн

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.