МЗС України засудив чергові ядерні випробовування КНДР

Середа, 6 січня 2016, 13:40

Міністерство закордонних справ України відреагувало на останні заяви КНДР про випробовування водневої бомби.

У відповідній заяві українського МЗС відзначається глибока стурбованість з приводу заяв керівництва Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) щодо випробовування чергового ядерного пристрою.

"В Україні глибоко стурбовані заявами керівництва Корейської Народно-Демократичної Республіки про здійснення 6 січня 2016 року випробування чергового ядерного пристрою", – йдеться у заяві.

В українському МЗС підкреслили, що такий "крок Пхеньяна є грубим порушенням резолюцій Ради безпеки ООН, може призвести до подальшого значного загострення складної ситуації на Корейському півострові, становить серйозну загрозу міжнародному миру та безпеці".

Україна підкреслила, що питання ядерних випробовувань КНДР має бути невідкладно розглянуте Радою безпеки ООН.

Також в українському МЗС висловили сподівання на те, що КНДР припинить випробування ядерних пристроїв, дотримуватиметься відповідних резолюцій Радбезу ООН і відновить діалог з МАГАТЕ.

"Проблематика нерозповсюдження зброї масового знищення буде в центрі нашої уваги в період непостійного членства України у Раді безпеки ООН у 2016-2017 роках", – резюмували в МЗС України.

Зазначимо, Україна не має дипломатичних відносин з Північною Кореєю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР заявила про успішні випробовування водневої бомби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.