ЄС: процеси у Шенгені і плани щодо скасування віз з Україною – не пов’язані

Понеділок, 1 лютого 2016, 14:39

Запровадження прикордонного контролю окремими країнами ЄС і його можливе продовження терміном до 2 років не вплине на плани щодо скасування візового режиму з Україною.

Про це йдеться у статті Європравди "Без віз і без Шенгену – що станеться з безвізовим режимом в разі "розвалу" Шенгенської зони", в якій цитується відповідний коментар зовнішньополітичної служби ЄС.

"Немає жодного зв'язку між дискусіями та законодавчими пропозиціями щодо Шенгенської зони та процесом візової лібералізації з Україною", - заявили у відомстві.

Однак, як зазначається в статті, чим довше відтягується дата ухвалення Євросоюзом  рішення про безвізовий – тим більше шансів, що Європа відкине цю ідею надовго.

"І особливо ці шанси зростають, якщо Рада ігноруватиме реформи у сфері боротьби з корупцією – ті, про які йдеться, коли згадують про "безвізові закони", - йдеться у статті.

Як повідомлялося, минулого тижня країни ЄС попросили Єврокомісію підготувати проект рішення про подовження контролю на національних кордонах  через потік біженців терміном до двох років.

Як раніше повідомляв ЄвроПравді співглава Парламентского комітету асоціації Україна-ЄС, депутат Європарламенту Андрей Пленкович, нові заходи щодо посилення контролю при перетині національних кордонів всередині Шенгенської зони не вплинуть на процес ухвалення рішення про надання безвізового режиму для українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.