Туреччина може відкрити шлях біженцям до Європи - президент

Четвер, 11 лютого 2016, 13:38

Туреччина терпітиме ситуацію з напливом біженців з Сирії до певного моменту, після чого буде змушена вжити заходів.

Про це заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган на засіданні Конфедерації підприємців Туреччини, передає Daily Sabah.

Він також підтвердив. що раніше попереджав президента Європейської Ради Дональда Туска та президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про те, що Туреччина може відкрити біженцям шлях до Європи.

"У минулому ми зупиняли люди біля воріт в Європу, в Едірне ми зупиняли  їх автобуси. Це може трапитися раз або два, і тоді ми відкриємо ворота і побажаємо їм щасливого шляху, ось що я сказав", - відзначив Ердоган.

"Ми не просто говоримо ці речі там під час зустрічей, ми говоримо це в кожному зручному випадку, немає ніякого секрету", - наголосив президент Туреччини.

Він також піддав жорсткій критиці ООН, яка закликала Туреччину відкрити свої двері для сирійців, що очікують на кордонах.

"Це лицемірно нагадувати Туреччині про її міжнародні зобов'язання", - сказав Ердоган, зазначивши, що Туреччина зробила більше, ніж хто-небудь інший, що можна побачити за кількістю біженців, прийнятих кожною країною.

Ердоган закликав ООН так само закликати й інші інші держави, щоб Туреччина могла відправити частину біженців до них.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що  Ердоган пригрозив у листопаді заполонити Європу мігрантами, якщо лідери Європейського Союзу не запропонують йому більшої допомоги для врегулювання міграційної кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.