Санкції проти РФ влітку продовжать, але далі можуть бути питання - МЗС

П'ятниця, 12 лютого 2016, 10:07

Західні санкції проти Росії через її агресію в Україні влітку будуть продовжені щонайменше на півроку.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" заявив керівник апарату МЗС України Вадим Пристайко, який відповідає за переговори в Нормандському форматі про мирне врегулювання на Донбасі.

"Моє очікування, що влітку вони будуть продовжені щонайменше на півроку. Наскільки це буде продовжуватися й надалі і як Україна скористається цим часом для того, щоб стати сильнішою в багатьох речах – ось це, на жаль, серйозніше питання", - сказав Пристайко.

За його словами, Росія не виконує домовленості за мінськими угодами, де першими пунктами значиться припинення обстрілів і відведення важкого озброєння.

"Якщо пам’ятаєте, в лютому 2015 року, на третій день після Мінська, було захоплене Дебальцеве. Вбито багато наших хлопців. Чи хто-небудь тоді встав і сказав: "Та що ж таке? Ми ж лише два дні тому домовилися про повне припинення вогню, а Дебальцеве захоплено. Росіяни, терміново поверніть Дебальцеве Україні!". Може, ви таке чули? Я – ні", - сказав дипломат.

Як відомо, західні дипломати неодноразово говорили, що ослаблення санкцій проти РФ можливе лише за умови припинення військового протистояння на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.