ЄС запроваджує антидемпінгові мита на холоднокатаний прокат з Росії та Китаю

П'ятниця, 12 лютого 2016, 12:45

Єврокомісія ухвалила рішення про запровадження антидемпінгових мит проти російських та китайських виробників сталі після розгляду скарги європейської асоціації виробників сталі Eurofer.

Про це йдеться у відповідному рішенні, опублікованому на сайті організації.

Розглянувши скаргу компанії згідно з процедурою, комісія становила, що починаючи з 2011 року постійно знижуючи ціну продажу виробники РФ і КНР змогли значно збільшити свою частку на ринку з 14,3) до 20,1%.

"На підставі висновків, зроблених Комісією з демпінгу, щодо шкоди для інтересів європейських виробників, спричиненого демпінговими цінами було ухвалено рішення про застосування антидемпінгових мит", – йдеться у документі.

Сума мита встановлюється на рівні найменшою з демпінгових цін, та шкоди від маржі, яку таким чином отримували виробники з РФ та Китаю.

Таким чином, ставки антидемпінгового мита для виробників Китаю становитимуть від 13,8% до 16%, для російських виробників –  від 19,8%  до 26,2%.

Як відомо, в травні 2015 року Єврокомісія почала розслідування за скаргою європейської асоціації виробників сталі Eurofer.

Відповідно до заяви асоціації, російські та китайські компанії штучно занижували ціни на холодний прокат, завдаючи таким чином шкоди місцевій промисловості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.