Туреччина розселила 40 тис. біженців з Алеппо на території Сирії

П'ятниця, 12 лютого 2016, 15:18

До 40 тисяч сирійських біженців останньої хвилі міграції в результаті жорстоких боїв за Алеппо осіли в таборах, які влаштувала турецька влада на турецько-сирійському кордоні з боку Сирії.

Про це заявив турецький віце-премʼєр міністр Ялчин Акдоган, пише Reuters.

За його словами, у таборах, які облаштовані на території Сирії, зібралося до 40 тис. осіб.

"В останній тиждень спостерігається нова хвиля міграції, зокрема через російські бомбардування (Алеппо) від 35 000 до 40 000 чоловік зібралися на турецькому кордоні", - підкреслив він.

Як відомо, близько 50 тисяч людей залишили cвої домівки через посилення бойових дій на півночі Сирії в провінції Алеппо, де війська режиму Башара Асада за підтримки авіації РФ витісняють повстанців.

Раніше повідомлялося, що з початку наступу урядових сирійських військ в сирійській провінції Алеппо загинули щонайменше 500 людей.

Сирійські урядові війська наблизилися до одного з останніх оплотів повстанців на півночі провінції Алеппо - міста Таль-Ріфаат, яке розташоване за 20 кілометрів від турецького кордону.

Внаслідок наступу сирійських урядових військ до кордону з Туреччиною масово прибуло понад 30 тис. людей протягом останніх днів, що призвело до закриття кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.