Данія підтримує візову лібералізацію для України - глава МЗС

Вівторок, 16 лютого 2016, 18:27

Данії підтримує рішення про спрощення візового режиму для України, проте надання безвізового режиму залежатиме від прогресу, який покаже Україна.

Про це заявив глава МЗС Данії Крістіан Єнсен в інтерв’ю "Європейській правді".

"Данія підтримує візову лібералізацію. Та важливо, щоби Україна виконала свої зобов’язання щодо виконання критеріїв, встановлених Європейською комісією. Надання безвізового режиму залежатиме від прогресу, який покаже Україна", - сказав Єнсен.

Міністр також відзначив, що Україна вже пройшла значний шлях у реформуванні суспільства, політичної та економічної систем після Майдану, але давню "традицію" корупції важко подолати за один день.

"Зараз процес реформ досяг вирішальної точки, точки роздоріжжя, і я сподіваюся побачити, що у вас знову буде політична воля для того, щоб активно просувати програму змін. І я вважаю, що ви справді не маєте життєздатної альтернативи – іншої, аніж створення реформованої та модернізованої України. Євросоюз і Данія і надалі надаватимуть суттєву фінансову та технічну підтримку процесу реформ в Україні", - підкреслив він.

Як повідомлялося, до 19 лютого Рада має ухвалити пакет "безвізових" законів, оскільки саме в цей день Європейська комісія має подати до Ради ЄС законодавчу пропозицію про скасування віз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.