Прокуратура Франції почала розслідування проти Саркозі

Середа, 17 лютого 2016, 08:44

Прокуратура Парижа розпочала офіційне розслідування проти колишнього президента Ніколя Саркозі через надмірні витрати під час виборчої кампанії 2012 року.

Про це повідомляє France 24.

Фінансова прокуратура Парижа у вівторок увесь день допитувала Саркозі, після чого повідомила, що екс-президент опинився під слідством за "підозрою у незаконному фінансуванні виборчої кампанії кандидата, який перевищив законний ліміт електоральних витрат".

Цей крок може, ймовірно, привести до суду, однак не веде автоматично до переслідування.

Ніколя Саркозі поки не висунув свою кандидатуру від республіканців на президентських виборах 2017 року, однак очікується, що він буде одним із лідерів перегонів. Як зазначається, розслідування може стати серйозним ударом для його кампанії.

Як повідомлялося, Саркозі закидають, що в 2012 році його Республіканська партія незаконно покривала витрати на його кампанію. Він тоді значно перевищив ліміт витрат. Аби приховати факт перевищення, партія покрила витрати на передвиборчі заходи на суму близько 18 млн євро, що не дозволено законодавством. Фальшиві рахунки виставляла фірма Bygmalion, яка спеціалізується на організації різноманітних заходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: