Україна прагне отримати безвізовий режим разом з Грузією - МЗС

П'ятниця, 19 лютого 2016, 15:15

Україна робить все можливе, щоб отримати безвізовий режим разом з Грузією.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль, йдеться в статті "Візовий прорив у Раді – чому ЄС заплющить очі на скандальні норми" на "Європейській правді".

"Наша мета – бути разом з Грузією в одній законодавчій пропозиції Єврокомісії до Ради ЄС (щодо скасування візового режиму на короткострокові поїздки)",  - відзначила вона.

Як відомо, Україна вже має неприємний досвід "розривання пакету" – до 2013 року в ЄС планували одночасно скасувати візи для Кишинева та Києва. Та через "гальмування"  відповідних процесів в Україні країни розділили.

У підсумку громадяни Молдови їздять до Європи без віз з 2014 року, в той час як українці все ще не мають такого права.

Нагадаємо, 18 лютого Верховна рада ухвалила три "безвізових закони": про прокуратуру, про Нацагенцію з повернення та управління незаконно виведеними активами та про спецконфіскацію і арешт майна. Всі три ЄС визнав такими, що повністю відповідають європейським вимогам.

Раніше глава комітету ВР з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко наголосила, що їх необхідно ухвалити до 19 лютого, оскільки саме в цей день Європейська комісія має подати до Ради ЄС законодавчу пропозицію про скасування віз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.