Ердоган засмучений тим, що США озброює сирійських курдів

П'ятниця, 19 лютого 2016, 15:27

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган засмучений відмовою західних союзників визнавати курдську партію "Демократичний Союз" терористичною організацією та тим, що зброя США потрапляє до рук сирійських курдів.

Про це пише Reuters.

Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив, що він був засмучений відмовою Заходу визнати сирійську курдську партію "Демократичний Союз" (PYD) терористичним угрупованням і буде говорити з президентом США Бараком Обамою по телефону про те, як американська зброя допомогла сирійським курдам.

"Декілька місяців тому під час зустрічі з ним (з Обамою), я розповів йому, як США постачає зброю до регіону вляє зброю. Половина зброї з трьох вантажних літаків порапила в руки ІДІЛ, інша половина опинилась в руках PYD", - відзначив Ердоган.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу підтвердив, що теракт в Анкарі було вчинено представником партії сирійських курдів "Демократичний союз".

Як відомо, в середу, 17 лютого внаслідок потужного вибуху в столиці Туреччини Анкарі загинуло щонайменше 28 осіб, ще 61 людина отримала поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.