Лідер ультраправої німецької партії заявила, що не закликала стріляти у біженців

Вівторок, 2 лютого 2016, 08:34

Очільниця ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" Фрауке Петрі виступила зі спростуванням своєї резонансної заяви про можливе застосування зброї проти біженців на кордоні.

Про це вона заявила на спільній прес-конференції зі співголовою партії Єрґом Мойтенем у Берліні, повідомляє Deutsche Welle.

"Партія "Альтернатива для Німеччини" рішуче проти того, щоб стріляти в людей, які у мирний спосіб хочуть потрапити до Німеччини", - сказала Петрі.

Крім того, її політична сила "не прагне жодного посилення діючого законодавства у цій сфері". На думку Петрі, наявне законодавство "однозначне, тож його цілком достатньо для захисту кордонів".

Водночас вона наголосила на потребі "діяти у межах чинних законів". Мойтен назвав скандал довкола висловлювання Петрі "типовим прикладом невдалої комунікації".

Як повідомлялося, минулого тижня Петрі заявила в інтерв'ю одному з німецьких видань, що задля запобігання нелегальному перетинові кордону поліцейські "мають у крайньому разі вдаватися до вогнепальної зброї. Так написано в законах".

Ця заява викликала критику німецьких політиків та ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.