Молдова висунула кандидатом на пост генсека ООН екс-главу МЗС

Понеділок, 22 лютого 2016, 11:57

Колишній віце-прем'єр і міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Наталія Герман є офіційним кандидатом на посаду генерального секретаря ООН.

Про це з посиланням на бюро зі зв'язків з пресою уряду Молдови, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наталія Герман є чудовим дипломатом, а її лідерські якості відомі на національному і міжнародному рівні", - йдеться у листі глави молдавського уряду Павла Філіпа до ООН.

У документі наголошується, що "серед її вражаючих успіхів" переговори та укладення Угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС, а також створення зони вільної торгівлі з Європейським союзом.

Відтак молдовський дипломат стала шостим зареєстрованим кандидатом.

Видання відзначає, зо за інформацією низки ЗМІ, в ООН є негласна домовленість про те, щоб наступним Генеральним секретарем ООН стала жінка з однієї з країн Центральної або Східної Європи.

Варто додати, що кампанія з виборів генсека ООН почалася в грудні 2015 року, розгляд кандидатів Радбез почне не пізніше липня 2016 року. Франції.

Цікаво також те, що Наталія Герман – донька першого президента Молдови Мірчі Снєгура. Свого часу 46-річна Герман, обіймала посаду т віце-прем'єра республіки, міністра закордонних справ і європейської інтеграції з 2013 по 2015 роки, була виконуючим обов'язки прем'єр-міністра в червні 2015 року.

Раніше повідомлялося, що уряд Словенії висунув колишнього президента країни Данило Тюрка на посаду генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй.

Як відомо, нинішній генеральний секретар Бан Кі Мун, колишній південнокорейський міністр закордонних справ, наприкінці наступного року йде з посади і не може бути переобраний через те, що відпрацював два терміни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: