"Роснефть" очікує рішення суду ЄС щодо санкцій у листопаді

Середа, 24 лютого 2016, 11:07

Найбільша нафтова компанія Росії "Роснефть" очікує рішення Європейського суду у справі проти санкцій у листопаді поточного року.

Про це заявив РИА "Новости" віце-президент "Роснефти" Михайло Леонтьєв.

"Два місяці зазвичай йде на підготовку заяви генерального адвоката суду. Зазвичай воно змістовно зумовлює судове рішення, яке буде винесено десь в листопаді", — сказав Леонтьєв.

"Санкції, законодавчий акт, прийнятий радою ЄС, з яким ми судимося, який не мав повноважень приймати це рішення. Це прерогатива комісії ЄС, частково комісія ЄС це підтвердила", — сказав Леонтьєв, коментуючи позицію "Роснефти" у справі проти санкцій, яке розглядає Європейський суд у Люксембурзі.

Він зазначив, що введення секторальних санкцій, на думку компанії, несе завдання витіснення Росії з певних ринків, а також створює додаткові перешкоди, в тому числі для роботи з іноземними партнерами.

"Роснефть" подала позов про скасування дії санкцій Великобританії в суд Лондона в жовтні 2014 року. В лютому 2015 року Високий суд Лондона виніс постанову про направлення справи "Роснефти" проти санкцій до Європейського суду в Люксембурзі.

Як повідомлялося, 23 лютого Суд Європейського Союзу розпочав розгляд скарги "Роснефти" на запроваджені санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: