Міністр фінансів Франції вірить, що Британія залишиться в ЄС

П'ятниця, 26 лютого 2016, 09:24

На думку міністра фінансів Франції Мішеля Сапена британці на майбуньому референдумі щодо членства Британії в ЄС проголосують за те, щоб країна залишилась в Євросоюзі.

Про це він заявив виступачюи на саміті G20 у Шанхаї, повідомляє AFP.

Міністр фінансів Франції Мішель вважає, що британська громадськість зробить "кращий вибір" для себе і Європи шляхом голосування, щоб залишитися в єврозоні в червні.

"Я вірю в інтелект людей", – підкреслив Сапен.

"Якими б не були спокуси, напруженість або зміни настрою, вони зроблять найкращий вибір для себе і для Європи... залишитися в ЄС", – додав він.

Міністр також підкреслив, що негативні результати голосування щодо членства Британії в ЄС призведуть до неминучої економічної невизначеності.

"Оскільки є референдум, реузльтати якого наразі не можна передбачити, то існує невизначеність... невизначеність відносно глобальної стабільності, стабільності в Європі", – підкреслив Сапен.

Нагадаємо, в ніч на 20 лютого саміт Європейського Союзу ухвалив рішення про домовленість, яка має запобігти виходу Британії зі складу ЄС. Сторони домовилися про угоду, яка дає Великій Британії спеціальний статус в ЄС

Референдум щодо майбутнього членства Великої Британії у Євросоюзі відбудеться 23 червня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: