Посли про відставку Абромавичуса: відкиньте свої дріб’язкові розбіжності

Середа, 3 лютого 2016, 13:24

Посли дев’яти країн виступили із заявою щодо відставки міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Текст заяви опублікований на сайті посольства Швеції в Україні (оновлено: копію заяви можна переглянути на сайті британського Foreign office).

"Ми глибоко розчаровані відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі пана Айвараса Абромавичуса, який досяг справжніх результатів у проведенні реформ в Україні. Впродовж минулого року пан Абромавичус і його професійна команда домоглися важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викорінити хронічну корупцію, привести України у відповідність до вимог програми МВФ і сприяти формуванню більш відкритої та прозорої влади", - йдеться у заяві.

"Стабільне, безпечне та процвітаюче майбутнє України вимагатиме постійних зусиль від чисельної команди відданих професіоналів, до якої входять представники різних сил, які інтереси українського народу ставлять вище своїх. Важливо, аби українські лідери відкинули свої дріб’язкові розбіжності, назавжди залишили у минулому корисливі інтереси, що гальмували розвиток країни протягом десятиліть, та активізували проведення необхідних реформ", - зазначається у документі.

Заяву підписали посол Канади в Україні Роман Ващук, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, посол Німеччини в Україні Кристоф Вайль, посол Італії в Україні Фабріціо Романо, посол Литви в Україні Марюс Януконіс, посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, посол Швейцарії в Україні Гійом Шойрер, посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, посол США в Україні пан Джеффрі Пайєтт.

Як відомо, у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку заступник голови фракції БПП Ігоря Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.