У МЗС РФ назвали параноєю кампанію з підготовки референдуму у Нідерландах

Четвер, 4 лютого 2016, 17:25

Міністерство закордонних справ РФ вимагає "не піддавати інформаційному тиску" жителів Нідерландів на референдумі щодо асоціації Україна-ЄС.

Про це сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє УНІАН.

"Наша позиція мотивована: ми вважаємо, що волевиявлення в Нідерландах, як і у будь-якій іншій країні, має пройти відповідно до усіх демократичних процедур, а виборці не повинні піддаватися надмірному інформаційному тиску з боку влади", - сказала Захарова.

Вона заявила, що влада Нідерландів розгорнули у ЗМІ справжню інформаційну кампанію з метою дискредитації самої ідеї проведення референдуму.

За її словами, основна мета - всіляко закликати населення не брати участь у цьому голосуванні.

"Викликає подив, що на цьому тлі постійно розкручується теза про те, що прихильниками референдуму таємно рухає рука Москви. Це схоже на тотальну параною", - сказала представник МЗС РФ.

За її словами, "заощаджуючи на референдумі у своїй країні, в Гаазі, не замислюючись, виділили 1,5 млн євро на боротьбу з горезвісною російською пропагандою".

Як відомо, у січні депутати голландської партії D66 звернулися із запитом до МЗС країни з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Як заявляв раніше голландський прем'єр-міністр Марк Рютте, уряд Нідерландів планує провести кампанію на підтримку України перед запланованим на квітень референдумом щодо Угоди про асоціацію Україна-ЕС.

Як повідомлялося, Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня.

Читайте також: "Шлях до референдуму – реалії та міфи щодо голосування в Нідерландах про Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.