Глава Міноборони Латвії: Здатність РФ завоювати країни Балтії - не новина

Четвер, 4 лютого 2016, 19:37

Висновки про те, що Росія здатна завоювати країни Балтії, і НАТО їх не захистить — не нова інформація.

Про це заявив міністр оборони Латвії Раймонд Бергманіс, коментуючи висновки за підсумками симуляції військових дій, проведених американським стратегічним дослідницьким центром "RAND Corporation" спільно з військовими США, передає Delfi.lv.

Бергманіс нагадав, що подібні висновки раніше робили і міжнародні дослідницькі центри. При цьому, за його словами, зрозуміле занепокоєння, яке викликає ця інформація у жителів Латвії.

Міністр відзначив, що на Варшавському саміті НАТО повинні бути прийняті довгострокові рішення по обороні країн Балтії, а завдання Латвії полягає в зміцненні її обороноздатності, тому що тільки довгострокові заходи стримування з боку НАТО, здатність Латвії до самооборони і раннє попередження можуть запобігти військовим діям Росії по відношенню до Латвії або іншої балтійської держави.

Бергманіс нагадав, що основним пріоритетом його роботи є підвищення боєздатності Національних збройних сил. Настільки ж важливою є довготривала і відчутна присутність сил НАТО в Балтії.

Нагадаємо, відповідно до висновку аналітичного центру "RAND Corporation", якщо російські війська вторгнуться до Прибалтики завтра, вогнева і чисельна перевага сил НАТО буде знівельована у термін до трьох днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.