Кемерон попередив британців про наслідки виходу з ЄС

Понеділок, 8 лютого 2016, 17:07

Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що у разі виходу його країни з ЄС за результатами майбутнього референдуму потік мігрантів до Британії різко збільшиться.

Про це пише The Guardian.

В офісі Кемерона вирішили нагадати британцям, що збільшення потоку мігрантів відбудеться через те, що в разі виходу Британії з ЄС британська міграційна служба втратить право здійснювати перевірку і фільтрацію біженців на кордоні з Францією, як це відбувається нині.

Кемерон, коментуючи цю інформацію, підкреслив: "Ми (Британія) маємо позитивні та сильні робочі відносини з французами на даний момент, але суть в тому, що у випадку нашого виходу з ЄС напрацьовані механізми контролю за потоком біженців будуть втрачені".

"Справа тут полягає в тому, що якщо ці елементи управління перестають існувати, тоді тисячі шукачів притулку, які зараз оселяються в Північній Франції, можуть практично за ніч потрапити до нас", – підкреслив прем’єр-міністр Великої Британії.

Нинішня угода між Британією і Францією дозволяє британцям проводити прикордонний контроль у Франції, а не в Англії і безпосередньо на її кордонах. Після виходу Британії з ЄС, всі вантажівки, які направляються до Британії, проходитимуть перевірку безпосередньо на території Британії, а не Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.