Акції на підтримку Валенси є елементом "гібридної війни" РФ – радник Дуди

Вівторок, 1 березня 2016, 13:01

Радник президента Польщі Анджея Дуди на громадських засадах Анджей Зібертович припускає, що акції на підтримку Леха Валенси, які відбулися у кількох містах Польщі, є елементом так званої гібридної війни Росії.

Про це він заявив в ефірі телеканалу TVN24.

"Суть гібридної війни полягає в тому, що в її рамках на початку не робиться нічого такого, що могло би викликати обурення: вбиство людей, отруєння води у водопровідних трубах. Але отруєння свідомості є цілком логічним", - сказав він.

Він припустив, що акції, які організував так званий Комітет охорони демократії (КОД) на підтримку Леха Валенси, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами соціалістичної Польщі, є елементом "гібридної війни".

"Дивлячись на ці демонстрації (багатотисячні акції на підтримку Валенси у Варшаві та Гданську), я замислився, чи не є це черговим кроком у рамках "гібридної війни" Росії?. Адже КОД по суті захищає донощика, який знищував людей. Що це значить, коли ми закликаємо тисячі людей на знак солідарності з тими, хто порушував і порушує основні моральні принципи і логіку?" - відзначив Зібертович.

Нагадаємо, два тижні тому серед документів, вилучених працівниками Інституту національної пам’яті Польщі та правоохоронцями в будинку генерала Чеслава Кіщака, було знайдено теку, підписану "Лех Валенса. Болєк", що, на думку експертів, доводить співпрацю колишнього президента зі спецслужбами.

Після цього у Польщі відбулися кілька масових акцій на підтримку лідера легендарного польського профспілкового руху "Солідарність".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.