Прем'єр Греції вимагає справедливого розподілу мігрантів в ЄС

Вівторок, 1 березня 2016, 14:45

Греція наполягає на тому, щоб розподіл біженців між країнами ЄС був пропорційним і співмірним.

Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас, повідомляє Deutsche Welle.

Коментуючи майбутній з міграції саміт ЄС-Туреччина 7 березня, Ціпрас підкреслив, що його країна може заблокувати ухвалення, якщо вона не буде передбачати пропорційного розподілу мігрантів по всіх країнах Євросоюзу.

Також повідомляється, що Ціпрас планує 4 березня в Афінах провести зустріч з главами найбільших партій грецького парламенту з приводу позиції Греції на саміті ЄС-Туреччина.

Видання також відзначає, що Афіни чекають на збільшення кількості мігрантів до 100 тис. через закриття кордону з Македонією.

Через посилення міграційного тиску грецький уряд звернувся до ЄС з додатковою фінансовою допомогою на суму 470 мільйонів євро.

За ці гроші Греція планує розмістити 50 тисяч мігрантів у спеціально обладнаних таборах прийому, а інші 50 тисяч - у готелях країни.

Як відомо, міграційний тиск на Грецію посилився після того, як інші балканські країни вирішили суттєво обмежити кількість мігрантів, які пропускають через свою територію.

Влада Греції вже попередила, що кількість біженців, які знаходяться на території країни, протягом місяця може збільшитись втричі.

Наразі на території Греції знаходяться понад 22 тис. мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.