До України приїде єврокомісар з гуманітарних питань

Вівторок, 1 березня 2016, 18:15

В березні Україну відвідає єврокомісар з гуманітарної допомоги і кризового менеджменту Крістос Стіліанідес.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила глава комітету ВР з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко.

"Сьогодні , під час зустрічі у Брюсселі, говорили з паном Крістосом про деталі його майбутнього візиту. Детально обговорили гуманітарну ситуацію на Сході України. Погіршення безпекової складової негативно впливає на гуманітарну ситуації на Донбасі, щоденні обстріли з боку бойовиків навіть КПВВ ставлять під загрозу життя цивільного населення",  - відзначила вона.

"Поінформувала єврокомісара про розблокування процесу звільнення заручників, і ті труднощі, з якими зіштовхнулася Україна в питаннях звільнення бранців та пошуку зниклих безвісти. Україна відкрита до найтіснішої співпраці з міжнародними гуманітарними організаціями, натомість робота гуманітарних місій на окупованих територіях заблокована. І це викликає велике занепокоєння і є однією з тем дискусій мінської гуманітарної групи", - зауважила Геращенко.

"В контексті обговорення ключових гуманітарних проблем на Донбасі розповіла про ситуацію в так званій " сірій зоні", жителі цих населених пунктів найбільше страждають від війни. І ключова проблема - міни, розмінування, тут ми очікуємо посилення допомоги від наших партнерів в питаннях розмінування. В свою чергу єврокомісар запевнив в тому, що в ЄК слідкують за ситуацією в Україні, гуманітарна і безпекова ситуація залишаються в центрі уваги",  - наголосила народний депутат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2015 році гумдопомога ЄС Україні склала 30 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.