Єврокомісія схвалила проект будівництва АЕС у Британії

П'ятниця, 11 березня 2016, 10:34

Антимонопольний регулятор ЄС схвалив партнерство між французькою енергетичною компанією EDF і китайської фірмою CGN на будівництво АЕС у Великій Британії, в тому числі спірного проект "Хінклі-Пойнт".

Про це повідомляє Euractiv.

"Хінклі-Пойнт", яку EDF будуватиме в партнерстві з CGN на заході Англії, буде першою атомною електростанцією Британії за останні десятиліття. З проектною вартістю 18 млрд фунтів вона претендує на звання однієї із найдорожчих у світі.

 Китай має намір вкласти у проект $9 млрд і він вперше вкладає кошти в будівництво атомної станції за кордоном.

"Розслідування Комісії показало, що конкуренція в сфері оптових поставок електроенергії у Великій Британії не буде стримуватися, враховуючи помірну частку ринку EDF, вельми обмежену ринкову частку CGN, а також наявність інших конкурентів", - повідомили в Єврокомісії.

Рішення було прийнято всього через кілька днів після несподіваної відставки фінансового директора EDF, яка викликало зростання стурбованості щодо фінансової життєздатності проекту Хінклі Пойнт.

Хінклі-Пойнт має забезпечити 7% британських потреб в енергії до 2025 року.

EDF ще не має остаточного "зеленого світла" на проект, але президент Франції Франсуа Олланд і британський прем'єр-міністр Девід Кемерон минулого тижня заявили про свій намір підтримати проект.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: