ЄСПЛ не дозволив назвати дитину з Латвії без літери "s"

Понеділок, 14 березня 2016, 13:53

Європейський суд з прав людини у Страсбурзі після 9 років розгляду справи "Про спотворення російських імен і прізвищ у латвійських паспортах" повідомив депутата Ризької Думи Руслана Панкратова про неприйнятність його скарги і відмовив у розгляді.

Про це повідомляє видання Delfi.

Справа розглядалася на підставі позову Панкратова — батька дитини, який вимагав від латвійської влади зареєструвати свого сина під ім'ям і прізвищем "Miron Antonov", а також стягнути з держави грошову компенсацію.

Латвійська сторона наполягає на тому, що написання нелатиських власних  імен в Латвії здійснюється у відповідності з нормами латиської мови. Таким чином, дитину можна було б зареєструвати під ім'ям і прізвищем "Mirons Antonovs".

Однак таке рішення категорично не влаштовує його батьків. Сім'ю хлопчика обурює, що звучання імені з закінченням "с" ("Mirons") нагадує латиське слово "mironis" ("небіжчик").

Як повідомив Панкратов, рішення ЄСПЛ є остаточним і не може бути оскарженим ні в суді, включаючи Велику Палату, ні в іншому судовому органі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: