Міноборони РФ обіцяє і далі бомбити цілі терористів у Сирії

Вівторок, 15 березня 2016, 12:49

Російські Військово-космічні сили продовжать завдавати ударів в Сирії по об'єктах "Ісламської держави" та інших терористичних угруповань.

Про це заявив заступник міністра оборони РФ Микола Панков на авіабазі Хмеймім повідомляє "РИА Новости".

"Досягнуті певні позитивні результати. З'явився реальний шанс покласти край багаторічному протистоянню і насильству. Однак про перемогу над тероризмом говорити поки рано. Російська авіагрупа має завдання продовжити нанесення ударів по об'єктах терористів", — сказав Панков.

Як повідомлялося, напередодні президент РФ Володимир Путін наказав з вівторка почати виведення основної частини російського військового угруповання з Сирії.

"Завдання, поставлене перед міністерством оборони і Збройними силами, в цілому виконано, тому наказую міністру оборони з завтрашнього дня почати виведення основної частини нашої військової угруповання з Сирійської Арабської республіки", - сказав Путін.

Війська РФ, які залишаться в Сирії повинні будуть виконати "функцію контролю за припиненням вогню та створенням умов для мирного процесу". При цьому авіабаза Хмеймім і пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ в Тартусі продовжать роботу.

За даними військово-дипломатичних джерел, на які посилається "Интерфакс", у Сирії залишиться близько тисячі військових, в тому числі військові радники і спеціалісти з озброєнь.

Повітряна операція Росії в Сирії тривала з кінця вересня минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.