"Аль-Каїда" заявила, що теракт у Кот-Д'івуарі був помстою Франції

Вівторок, 15 березня 2016, 19:45

Одне з афілійованих з "Аль-Каїдою" угруповань в Північній Африці заявило, що атака на пляжі Кот д'івуара в неділю стала помстою Франції за наступ проти бойовиків-ісламістів у Сахельскому регіоні.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми повторюємо наш заклик до всіх країн, які беруть участь у французькому вторгнення в Малі, вивести свої війська", - йдеться в заяві, в якій також називаються імена нападників, але не наводяться ніякі подробиці про їх особистості.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро і міністр внутрішніх справ Бернар Казнєв приїхали у вівторок в Кот Д'івуар, щоб заспокоїти велику франкомовну комуну і форсувати розслідування теракту, в якому загинули четверо французьких громадян.

Франція почала операцію з витіснення бойовиків з північної частини Малі, а в 2014 році замість неї почалася інша операція "Barkhane", ціллю якої є бойовики Сахельском регіоні.

Як повідомлялося, 13 березня 2016 року терористична група розстріляла туристів, що перебували на пляжі. Загинули 16 осіб – двоє військових і 14 цивільних. 

Як з’ясувалося, на цьому пляжі була присутня також група українських миротворців зі складу поліцейської місії ООН в Кот-д’Івуарі. При цьому керівник групи українських миротворців Олена Ляхова дістала поранення під час теракту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: