Глава Єврокомісії заявив про "стриманий оптимізм" щодо угоди ЄС-Туреччина

Четвер, 17 березня 2016, 08:23

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер розраховує на прорив на саміті ЄС 17-18 березня, на якому обговорюватиметься угода з Туреччиною щодо розв'язання кризи біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Я - стримано оптимістичний. Найближчими днями ми укладемо з Туреччиною зобов'язуючу угоду, яку підготували на останньому саміті", - сказав Юнкер.

Голова Єврокомісії також заперечив, що повернення біженців до Туреччини суперечить Женевській конвенції про статус біженців.

За його словами, нелегальні мігранти чекатимуть близько тижня на розгляд їхньої заяви про надання притулку, у разі відмови можлива апеляція, і лише після повторної відмови їх повертатимуть до Туреччини.

На саміті ЄС-Туреччина минулого тижня лідери країн Євросоюзу погодилися на окремі умови Анкари. В обмін на стримування потоку біженців Брюссель, зокрема, розгляне скасування віз для громадян Туреччини, а також активізує переговори про її членство у ЄС та збільшить обсяг фінансової допомоги.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що угода між ЄС-Туреччина пропонує перший "реальний шанс" завершити міграційну кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.