Путін: РФ за кілька годин може збільшити угруповання у Сирії

Четвер, 17 березня 2016, 13:11

Росія у разі необхідності за кілька годин здатна наростити угруповання сил у Сирії, "хоча цього не хотілося б".

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, повідомляє ТАСС.

Він також повідомив, що російські системи ППО будуть нести постійне бойове чергування в Сирії і будуть застосовуватися за будь-яких цілей, які становлять загрозу військовим РФ.

"Наші пункти базування в Сирії Тартус і Хмеймім, особовий склад яких продовжить тут службу, надійно захищені з суші, моря і повітря. Всі компоненти розгорнутої системи протиповітряної оборони, включаючи комплекси близької дії "Панцир-Ф" і дальньої дії "Тріумф" С-400" будуть нести постійне бойове чергування", - сказав Путін.

Він додав, що "всі партнери попереджені і знають: наші системи ППО будуть застосовуватися за будь-яких цілей, які ми вважатимемо загрозою для російських військовослужбовців".

Раніше Путін заявив, що військова операція в Сирії обійшлася бюджету міністерства оборони Росії в 33 млрд рублів ($464 млн).

Як відомо, президент РФ Володимир Путін наказав з 15 березня почати виведення основної частини російського військового угруповання з Сирії.

За неофіційними даними, Росія тримала близько 36 військових літаків на своїй базі Хмеймім у сирійській Латакії. Принаймні 15 з цих літаків, включаючи Су-24, Су-25, Су-30 і Су-34, вилетіли до Росії за останні два дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.