Влада Бельгії підтвердила затримання "паризького терориста" Абдеслама

відео
П'ятниця, 18 березня 2016, 21:52

Терорист Салах Абдеслам, який є головним підозрюваним в організації низки терактів у Парижі в листопаді 2015 року, сьогодні був затриманий у Брюсселі.

Про це заявив прем'єр Бельгії Шарль Мішель, повідомляє бельгійське видання Le Soir.

"Сьогоднішній вечір приніс безсумнівний успіх у боротьбі з тероризмом. Арештовано троє підозрюваних включно з Салахом Абдесламом", - цитує його Le Parisien.

За даними видання, терориста було поранено під час затримання.

"Протягом останніх місяців було проведено більше сотні обшуків (пов'язаних з пошуком Абдеслама)", - зазначив бельгійський прем'єр.

Абдеслама затримали в одній із квартир у районі Моленбек. Під час затримання підозрюваний був поранений у ногу. Наразі він знаходиться у госпіталі під охороною поліції. Також затримали його спільника, який теж отримав поранення.

Абдеслам та його спільник у вівторок втекли під час антитерористичного рейду, який поліція проводила в брюссельському районі Форе. Після цього вони зв'язалися з людиною, яка протягом декількох місяців була під наглядом поліції.

Вони домовилися зустрітися у Моленбеку. Абдеслам добре знає цей район, адже він жив тут до терактів у Парижі.

Антитерористична операція повинна була відбутися в суботу, але її вирішили прискорити, коли кілька ЗМІ повідомили, що відбитки пальців Абдеслама були знайдені у квартирі в Форе.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Будівля, де сьогодні затримали підозрюваних, належить муніципалітету Моленбека і в ній знаходяться три квартири. За попередніми даними, одна із квартир належала матері "друга" Абдеслама.

Спецоперація у Брюсселі продовжуються і тривають пошуки третього підозрюваного.

Нагадаємо, Абдеслам є головним підозрюваним у справі терактів в Парижі 13 листопада, що забрали життя 130 людей. Його брат був одним із смертників, які підірвали себе в ніч терактів.

Абдеслам переховувався від поліції з самої ночі терактів і вважався найбільш розшукуваним злочинцем у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: