Командувач НАТО: РФ і далі вживатиме силу, щоб змусити Київ піти на поступки

Середа, 2 березня 2016, 10:26

Головнокомандувач військ НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що РФ і надалі послаблюватиме чи посилюватиме тиск на Київ з метою змусити його першим виконати свою частину домовленостей.

Про це він сказав, виступаючи у вівторок на слуханнях у Сенатському комітеті з питань збройних сил, повідомляє "Голос Америки".

"З передової в Україні надходять повідомлення про збільшення кількості атак. За останні 24 години було зафіксовано 71 атаку. Понад 450 нападів за останній тиждень. Є декілька моментів, які нас особливо турбують", - сказав він.

Зокрема, за словами командувача, напруження відбувається у місцях, які довгий час були відносно спокійними. Також, ці атаки включають озброєння, яке було заборонене попередніми домовленостями: калібр, розмір і радіус дії.

"Я переконаний, Росія буде посилювати чи послаблювати тиск на контактній лінії, щоб тиснути на Київ, вимагаючи від нього першим виконати його частину домовленостей, що для Києва важко зробити", - заявив генерал Брідлав.

У світлі цього командувач наголосив, що Захід не повинен відкидати жоден з інструментів можливого впливу на Росію.

"Росія використовує усі інструменти державної сили проти України: гроші, дипломатію, інформаційні, військові та економічні ресурси. Росія тисне, використовуючи всі ці інструменти. Тому у цій військовій площині я не думаю, що ми можемо відкинути якісь інструменти впливу з нашого арсеналу. І я подав відповідні рекомендації уряду", - сказав Брідлав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: