ЄС представив багатомільйонний план відповіді на міграційну кризу

Середа, 2 березня 2016, 14:16

Єврокомісія 2 березня запропонувала новий Інструмент з надання термінової допомоги для швидкого реагування на кризові ситуації, пов’язані з міграцією.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Новий інструмент "забезпечить швидшу і більш цільову відповідь на більшість кризових ситуацій в рамках Євросоюзу, включаючи допомогу державам членам впоратися з великою кількістю біженців.

Як зазначив євро комісар з гуманітарної допомоги і кризового менеджменту Христос Стиліанідес, ця пропозиція дозволить відповідати на кризові ситуації швидше, ніж будь коли раніше.

"Наразі ні в кого немає сумнівів, що є особлива потреба допомогти біженцям. Не можна втрачати часу і треба усіма можливими засобами завадити гуманітарним кризам і стражданням в рамках кордонів ЄС. Сьогоднішня пропозиція – цее 700 млн євро для надання допомоги там де це найбільше потрібно" - сказав євро комісар.

При цьому він закликав уряди європейських країн та Європарламент підтримати пропозицію якнайшвидше.

Допомога буде надаватися у тісній співпраці зі структурами ООН та неурядовими організаціями та включатиме задоволення базових потреб біженців, як їжа, дах над головою, медична допомога.

Очікується, що 300 млн євро в рамках інструменту будуть витрачені в 2016 році, і по 200 млн буде витрачено в 2017 і 2018 роках.

Комісія зробить пропозицію Європарламенту і Раді ЄС, а також бюджетним інституціям внести відповідні поправки у цьогорічний бюджет ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.