Росія погрожує з 22 березня почати удари по "порушниках перемирʼя" в Сирії

Понеділок, 21 березня 2016, 12:28

Росія з 22 березня застосовуватиме військову силу проти тих "терористичних угруповань, які порушують режим перемир'я" в Сирії.

Про це повідомив керівник головного оперативного управління Генштабу РФ Сергій Рудський, передає ТАСС.

"За відсутності реакції США на дані пропозиції Російська Федерація з 22 березня приступить до одностороннього застосування правил, передбачених Угодою... Підкреслюємо, що військова сила буде застосовуватися лише після отримання достовірних доказів систематичного порушення збройними формуваннями зобов'язань, взятих в рамках реалізації Спільного російсько-американського заяви про припинення бойових дій в Сирії від 22 лютого 2016 року. Стосовно формувань, які дотримують режиму перемир'я, а також мирного населення і цивільних об'єктів військова сила застосовуватися не буде", - підкреслив Рудський.

Заяву російського генштабу підтвердив і голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров, передає "РИА Новости".

При цьому сенатор підкреслив, що РФ завдаватиме удари тим, хто порушує режим припинення вогню, навіть у тому випадку, якщо вони "будуть маскуватися під помірковану опозицію, що приєдналася до режиму припинення вогню".

"Якщо терористи будуть маскуватися під помірковану опозицію і заявляти про те, що вони приєдналися до режиму припинення вогню, хоча насправді зроблять це лише для того, щоб створити для себе сприятливі умови для нанесення нових ударів, то, звичайно, дивитися крізь пальці на такі угруповання Росія не буде", – сказав Озеров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія запропонувала США провести зустріч для обговорення механізму контролю за дотриманням перемирʼя в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.