Клімкін обговорив з нідерландськими депутатами референдум про асоціацію

Понеділок, 21 березня 2016, 19:38

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з делегацією депутатів комітету закордонних справ Палати представників парламенту Нідерландів.

Про це повідомляє сайт МЗС України.

У центрі уваги зустрічі було питання консультативного референдуму в Нідерландах з приводу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Українська та нідерландська сторони обмінялися думками щодо переваг Угоди як для громадян України, так й нідерландців та мешканців країн-членів ЄС в цілому в контексті поширення  європейських цінностей та розширення можливостей економічної взаємодії", - відзначили в МЗС.

Клімкін також торкнувся питання російської агресії проти України, зазначивши, що в її основі є прагнення Кремля за будь-яку ціну зупинити європейський розвиток України.

Як повідомлялося, Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.