Іракська армія починає наступ на Мосул

Четвер, 24 березня 2016, 14:31

Іракська армія та її союзники з місцевих повстанців почали операцію, що має завершитися захопленням другого за розміром міста країни Мосул, яке є головним бастіоном "Ісламської держави" в Іраку.

Про це повідомляє Associated Press.

Армія та воєнізовані формування "розпочали перший етап наступальної операції" в північній провінції Ніневія, столицею якої є Мосул.

За даними іракського командування, були захоплені чотири села між містом Кайярах, яке досі утримує ІДІЛ, та Махмур, де в останні тижні збиралися підтримувані США війська.

В рамках наступальної операції тисячі військовослужбовців були перекинуті в лютому до бази в Махмур, приблизно в 70 кілометрах на південний схід від Мосула.

В командуванні не говорять, як довго триватиме цей етап операції, однак іракські війська навряд чи в змозі самотужки відбити місто.

Експерти попереджають, що будь-бій за повернення міста буде складним, враховуючи значне число джихадистів і мирних жителів у місті, та той факт, що ІДІЛ встигла підготувати оборону.

Генерал-лейтенант Шон Макфарланд, командир очолюваної США операції проти ІДІЛ, сказав, що іракські генерали вважають, що зможуть відбити Мосул не раніше кінця 2016 року.

Іракські сили спочатку повинні відрізати лінії постачання в Мосул, як вони це робили раніше перед штурмом Ер-Рамаді та Тікріта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.