У Нідерландах вперше відбудуться дні українського кіно

П'ятниця, 25 березня 2016, 10:28

Дні українського кіно Ukraine on Film: Way to Freedom вперше відбудуться у Нідерландах.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, перші дні українського кіно відбудуться в Амстердамі 31 березня – 1 квітня, напередодні референдуму про асоціацію України з Євросоюзом, який буде проведено 6 квітня.

За інформацією МЗС, Україна представить голландцям документальні стрічки, які розповідають про знакові для України події: від класики німого кіно, стрічки "Одинадцятий" Дзиги Вертова, до хітів міжнародних кінофестивалів, картин "Російський дятел" Чада Ґрасії та "Зима у вогні" Євгена Афінеєвского.

Першою у кіноогляді стане стрічка "Одинадцятий" від піонера радянської авангардної документалістики Дзиги Вертова. Відзначимо, що у 2014 році його фільм "Людина з кіноапаратом" був визнаний британським журналом Sight & Sound найкращим документальним фільмом усіх часів.

До програми також увійшов документальний хіт "Російський дятел" Чада Ґрасії, фільм-володар Ґран-прі журі за найкращу документальну роботу на фестивалі Санденс.

Фестиваль закриє фільм-номінант на премію "Оскар" – "Зима у вогні". Стрічка Євгена Афінеєвского, знята в епіцентрі Майдану, є хронікою подій революції на Майдані, від мирних студентських протестів до трагічної розв'язки, що передує поваленню режиму Януковича.

МЗС також повідомляє, що покази відбудуться у Pathé Tuschinski, одному з головних кінотеатрів Амстердама, що розташувався у легендарній історичній будівлі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.