Нідерландський депутат: кампанія на підтримку України стартує за 2 тижні до референдуму

Середа, 23 березня 2016, 12:23

Прихильники Угоди про асоціацію з Україною у Нідерландах планують почати активну компанію лише за два тижні до дати референдуму.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" розповів депутат парламенту Нідерландів Міхіл Серваас.

"Ми лише зараз починаємо кампанію за Угоду з Україною. Тут важливо зрозуміти: від початку був розрахунок на те, що активна кампанія стартує перед самим референдумом, в останні два тижні", - заявив політик.

За словами депутата, у найближчі два тижні до Нідерландів має приїхати чимало відомих українців.

"Брати Кличко вже зараз у нас. Ми чекаємо на візити молодих українських депутатів.

Скоро має приїхати ваша міністр фінансів Наталія Яресько – фантастична жінка, яка здатна навести переконливі аргументи на користь України. Після зустрічі з нею я можу сказати, що вона здатна пояснити, який реальний вплив мають антикорупційні ініціативи Києва.

Приїде Андрій Шевченко, будуть заходи з українцями, які живуть у Нідерландах, з багатьма іншими", - розповів він.

Активна компанія перед самими виборами має переломити ситуацію.

"Голосів проти Угоди нині більше, ніж на її підтримку. Але за свіжими опитуваннями розрив зменшується.

І я лишаюся оптимістом і вважаю, що ми маємо можливість переконати нідерландський народ – ця угода справді є важливою і для України, і для Європи. Адже завжди краще, щоби у сусіда була надійність та стабільність", - пояснив Серваас. 

Нагадаємо, виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.