Іран продовжить ракетну програму, незважаючи на нові санкції США

Вівторок, 29 березня 2016, 07:58

Іран продовжить свої розробки балістичних ракет, незважаючи на американський "чорний список" іранських компаній, пов'язаних з програмою.

Про це заявив один із командувачів Революційної гвардії Ірану, повідомляє Reuters.

"Навіть якщо вони збудують стіну навколо Ірану, наша ракетна програма не зупиниться", - сказав генерал Амір Алі Гаджизаде.

"Вони намагаються залякати наших чиновників санкціями та вторгненням. Цей страх є для нас головною загрозою", - додав він.

Президент країни Хасан Роухані заявив у неділю, що підвищення обороноздатності є "стратегічною політикою" Ірану хоча і Іран повинні дбати, щоб не спровокувати своїх ворогів.

"Ми будемо вживати всі заходи, щоб підвищити нашу оборону міць і це стратегічна політика. Але в той же час ми повинні зберігати пильність, адже вороги Ірану шукають будь-який привід, щоб скористатися ситуацією", - сказав він.

Іран в березні здійснив кілька тестових пусків балістичних ракет, що викликало засудження з боку західних лідерів, які вважають випробування порушенням резолюції ООН.

Міністерство фінансів США внесло в "чорний список" дві іранські компанії, відрізавши їх від міжнародних фінансів через їхню причетність до ракетної програми.

Вашингтон ввів аналогічні санкції стосовно 11 юридичних і фізичних осіб у січні за ракетні випробування, проведені Іраном в жовтні 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: