На Великдень в Брюсселі молодь отримала SMS із закликами "боротися із Заходом"

Вівторок, 29 березня 2016, 14:15

Сотні молодих людей комуни Моленбек Брюсселя отримали під час Великодня SMS-повідомлення, в яких містилися заклики "зробити правильний вибір" і "воювати з Заходом".

Про це повідомляє The Guardian.

Відомо, що молоді люди отримували повідомлення такого змісту: "мій брате, чому не борешся проти західників? Зроби правильний вибір у своєму житті".

Видання повідомляє, що повідомлення були відправлені в ніч на неділю з передплаченого номера, який не можна простежити.  

Як відомо, використання технології швидкого розповсюдження SMS-повідомлень є одним зі способів поширення пропаганди вербувальниками ІДІЛ.

Наразі невідомо, на які номери надходили повідомлення, проте активісти ввжають, що агітатори ІДІЛ використали контакті дані молодих людей північноафриканського походження.

Джамал Іказабан, депутат соціалістичної партії, коментуючи інцидент зазначив, що пропагандисти ІДІЛ нагнітають напруженість у суспільстві.

"Це як великий наркодилер за шкільними воротами. Ми відчуваємо те ж саме. Їх (вербувальників ІДІЛ) потрібно прибрати з вулиць. Вони хижаки і наша молодь стала їх жертвою", – відзначив він.

Як повідомлялося, 22 березня близько 8 ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два потужних вибухи. Пізніше в Брюсселі пролунав вибух біля станції метро Мальбек, поблизу кварталу з установами ЄС.

В результаті терактів загинули 35 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: