МЗС нагадує: кримчани не отримають візу без українського паспорту

Четвер, 3 березня 2016, 07:49

Українські громадяни, які проживають у Криму і отримали після анексії російські паспортні документи не зможуть отримати за ними візу для відвідування інших країн.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України на сторінці у Facebook.

"Завдяки проведеній роботі отримано солідарну позицію провідних країн світу щодо невизнання цих паспортів такими, що дають право на оформлення віз та в’їзд на територію кожної окремо взятої держави", - йдеться у повідомленні.

Як результат, візові клопотання громадян України, зареєстрованих в АР Крим та місті Севастополь, а також громадян третіх держав, які мають посвідку на проживання в Україні, можуть розглядатися виключно консульськими установами іноземних держав, які акредитовані в Україні.

"Наші співвітчизники, які проживають в Криму, як і ті, які вимушено з об’єктивних причин стали внутрішньо переміщеними особами, можуть подати документи на оформлення закордонного паспорта до будь-якого територіального органу чи підрозділу Державної міграційної служби на материковій частині України", - відзначили в МЗС.

На сайті міграційної служби можна ознайомитись із адресою, годинами роботи її підрозділів та переліком документів, необхідних для оформлення закордонного паспорта

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.