В Криму кажуть, що мер Ніцци відвідає Ялту у травні

Середа, 2 березня 2016, 13:27

Мер Ніцци Крістіан Естрозі має намір відвідати окупований Крим в травні з метою підписання угоди про співпрацю з Ялтою.

Про це повідомив глава адміністрації Ялти Андрій Ростенко, який також був у складі делегації кримського міста, яка їздила до Франції, повідомляє ТАСС.

"Досягнуті домовленості про візит у відповідь мера Ніцци в Крим, в Ялту, з метою підписання угоди про співпрацю. Передбачувана дата - друга половина травня, але вона ще коригується", - сказав Ростенко.

Як повідомлялося, делегація Ялти перебувала в Ніцці з 26 лютого по 1 березня. Зустріч проходила за участю посла РФ у Франції Олександра Орлова.

У Естрозі назвали візит делегації дуже "символічним", оскільки він був здійснений вперше з часу "проведення референдуму про незалежність і приєднання до Росії".

При цьому на сайті мера, який раніше вже висловлювався на підтримку дій РФ, наголошується, що Ялта входить до складу Російської Федерації.

У ході зустрічі було підписано "лист про наміри" та відновлення дружніх стосунків.

Як повідомлялося, МЗС України закликає усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

"В Україні реагуватимуть на будь-які факти порушення встановленого порядку. До порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження, зокрема шляхом заборони на в’їзд на територію України", - заявили в МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.