В аеропорту Брюсселя близько півсотні співробітників симпатизують ІДІЛ – ЗМІ

Четвер, 31 березня 2016, 13:46

Поліцейські з брюссельського аеропорту Завентем стверджують, що в аеропорту близько півсотні людей, що симпатизують ісламістам.

Про це йдеться у їхньому відкритому листі на адресу уряду, повідомляє видання Nieuwsblad.

Система безпеки аеропорту, на їх думку, не витримує жодної критики – відсутність контролю дозволяє будь-якій людині, навіть такій, що вчинила важкий кримінальний злочин, потрапити до аеропорту. Таким чином терористи могли безперешкодно відправити на розвідку своїх прибічників.

Крім того, йдеться в листі, багато людей з кримінальним минулим працюють вантажниками, продавцями в магазинах в аеропорту.

"Для нас цілком очевидно, що терористи за допомогою своїх скаутів перевірили систему безпеки аеропорту, перш ніж вдаватися до дій" - сказано у листі.

Зазначається, в аеропорту на сьогодні працюють близько 50 симпатиків ІДІЛ, які мають доступ до багатьох службових приміщень, у тому числі можуть потрапити навіть у кабіну літака.

У минулому ряд таких людей був звільнений з аеропорту після перевірки службою безпеки, зазначають співробітники, проте очевидно, йдеться про далеко не всіх.

Поліцейські нарікають також на недостатню кількість персоналу – до того ж, за їх словами, контракт обмежує повноваження інспекторів функцією нагляду за порядком.

Як повідомлялося, 22 березня близько 8 ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два потужних вибухи. Пізніше в Брюсселі пролунав вибух біля станції метро Мальбек, поблизу кварталу з установами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: