Британія надішле десантний корабель на підтримку операції в Егейському морі

Понеділок, 7 березня 2016, 16:30

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що військовий корабель Mounts Bay буде надіслано на підтримку міжнародної операції проти перевізників мігрантів в Егейському морі.

Про це йдеться на сайті Королівських військово-морських сил Британії.

Десантний корабель Mounts Bay і три сторожові кораблі приєднаються до операції НАТО, що недавно розпочалася в Егейському морі. Один з сторожових кораблів вже знаходиться в Егейському морі, другий – у дорозі, третій – приєднається до операції пізніше у цьому місяці.

Сам Mounts Bay за підтримки гелікоптера Wildcat, як очікує, розпочне роботу в найближчі дні – він займатиметься виявленням контрабандистів, що везуть мігрантів до Греції, передачею інформації турецькій береговій охороні, для того щоб та могла перехопити нелегалів.

Як повідомлялося, 11 лютого міністри оборони країн-членів НАТО ухвалили рішення приєднатися до операції проти контрабандистів в Егейському морі.

Кораблі проводять операцію у східній частині Егейського моря між грецькими островами Лесбос, Хіос, Самос, Кос і турецьким узбережжям, де контрабандисти човнами перевозять біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.