У Ризі вандала, що нищив виставку про Майдан оштрафували на 70 євро

Середа, 9 березня 2016, 15:29

Суд Риги оштрафував лідера руху "Балтія" Станіслава Букайна на 70 євро за псування експонатів виставки "Люди Майдану", яку проводили в латвійській столиці восени минулого року.

Про це повідомляє видання Delfi.

Раніше державна поліція Латвії почала кримінальний процес проти Букайна, проте в ході слідства було констатовано, що в його діях немає складу злочину. У підсумку, кримінальний процес закрили, а Букайна за дрібне хуліганство оштрафували на 70 євро.

У жовтні минулого року адвокат глави руху "Балтія" — Альфред Воронько — заявив, що його клієнт не навмисно зіпсував експозицію, а лише хотів сфотографуватися на тлі виставки, коли вона впала.

Як повідомлялося, восени в Ризі російськомовні вандали зруйнували частину виставки "Люди Майдану", розташовану поблизу будівлі уряду Латвії. Виставка тоді знаходилася на стадії монтажу, і зловмисники знищили одну з конструкцій, на якій розміщувалися фотографії, порвали самі роботи і червоно-чорний стяг УПА.

Двох вандалів затримали і порушили проти них справу за фактом хуліганства.

Після офіційного відкриття виставки на ній траплявся ряд інцидентів, зокрема було затримано проросійського активіста, який хотів пошкодити один з експонатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.