Перевірити дані нових ІD-паспортів відтепер можна самостійно

Понеділок, 11 квітня 2016, 15:14

На сайті державного підприємства "Поліграфкомбінат Україна"  доступні для безкоштовного завантаження програми для зчитування інформації з безконтактних електронних носіїв паспорта громадянина України у формі картки.

Про це повідомляє сайт Державної міграційної служби.

Програма дозволяє зчитати всю інформацію, яку містить ID-паспорт. Варто зазначити, що на безконтактний електронний чіп у електронному паспорті українців, окрім даних про власника документа, записані біометричні дані: кольорова фотографія, інформація про місце проживання та сімейний стан.

"Відпер з’явилася проста і зручна можливість перевірити дані власника ID-карти. Я впевнений, що вона суттєво допоможе у роботі юридичних і банківських установ. А також, це найпростіший спосіб упевнитись людині, у тому, що її паспорт справді функціонує, як сучасний електронний документ" - зазначив директор "Поліграфкомбінату Україна" Максим Степанов.

Наразі програма для зчитування електронних паспортів доступна для скачування власникам ПК та мобільних пристроїв з операційними системами Windows та Android.

Як повідомлялося, на сайті Державної міграційної служби відкрито новий сервіс з організації онлайн-черги до підрозділів ДМС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: