Екс-посол Нідерландів в Україні: Європа має ігнорувати результати референдуму

Понеділок, 11 квітня 2016, 15:47

Колишній посол Нідерландів в Україні Роберт Серрі сподівається, що Європа ігноруватиме негативне рішення голландського референдуму щодо Угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною.

Про це він написав у своєму листі до українців.

"Я щиро сподіваюся, що інша частина Європи ігноруватиме цю невдачу і дасть голландському уряду час на вихід із безладу референдуму", - написав Серрі.

За його словами, ініціатори референдуму прямо зізнавалися перед голосуванням, що цей референдум не мав нічого спільного з Україною.

"Все, що вони смакували після голосування, були пиво і "тріумф" голландської демократії, який, щоправда, не включав 68% голландців, які не прийшли на голосування або навмисно, як зробив я, бойкотували його", - написав Серрі.

Він  додав, що українцям ні в якому разі не можна опускати руки після цього референдуму. "Не почувайтеся збентеженими і подвоюйте свої зусилля на шляху, який ви обрали для себе. Згодом ви доведете вашим критикам, що вони були неправі", - додав екс-посол.

Як повідомлялося, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що, незважаючи на результати референдуму у Нідерландах, Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом і далі застосовуватиметься на тимчасовій основі.

Туск наголосив, що ЄС очікуватиме на позицію уряду Нідерландів, який має визначитися щодо подальших кроків після негативних результатів референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: